Havuz Bakımı ve Temizleme Hizmeti

havuz_bakım_hizmeti_istanbul

PERİYODİK HAVUZ BAKIM VE TEMİZLEME HİZMETİ

Dönemsel olarak havuz sahiplerinin akıllarında bazı soru işaretleri canlanabilir.

‘’Havuz bakımı ve temizliği nasıl yapılır?

Havuz bakımında nelere dikkat edilmelidir?

Havuz bakım ücretleri nelerdir? ‘’

Havuz bakımının düzenli yapılması gerek havuzunuz için gerekse insan sağlığı için oldukça önemlidir. Havuzların bakımına gerekli özen gösterilmediğinde çeşitli bakteri ve virüslerin oluşumu ölümcül olabilmekle beraber farklı hastalıklara sebebiyet vermektedir. Bunun için belirli periyotlarda havuzların düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Ortak kullanıma açık olan havuzların düzenli aralıklarla kontrol edilmeli ve bakımları eksiksiz tam yapılmalıdır. Havuz suyunun içilebilir su değerlerinde tutarak yıl boyunca berrak ve ışıltılı bir havuz için özverili çalışan personellerimiz ile sizlere havuz bakım hizmeti vermekten mutluluk duyacağız.

Havuz bakım hizmetlerimizi 3 farklı başlıkta topladık.

  1. Periyodik Havuz Bakım Hizmeti
  2. Yaz Sezonuna Hazırlama Bakım Hizmeti
  3. Kış Sezonuna Hazırlama Bakım Hizmeti

1- Periyodik Havuz Bakım Hizmeti

Sitenizde, otelde veya villanızda bulunan bir havuzunuz olabilir. Havuzlar ortak kullanım alanları olduğundan kullanan kişilerin titiz davranmaları gerekmektedir. Ancak işletme havuz kurallarına uymak ve titiz davranmak havuzun bazı gerekliliklerini karşılamamaktadır. Havuzun fiziksel temizliği ve kimyasal su şartlandırılması için uzman ekiplerimizden yıl boyunca destek alabilirsiniz.

-Yapılması gereken kontrol ve bakım işleri sırası ile şunlardır;

-Periyodik Bakım Paketi İçeriği,

  • Yüzme havuzu sistemine dahil edilen bütün ekipman ve aksesuarların (pompa, filtre, aydınlatma, dozaj pompaları, tuz klor jeneratörü, vb.) kontrolünün sağlanması.
  • Kum filtresi basınç kontrolü, ters yıkama, durulama ve kuvars kumunun kontrol edilmesi.
  • Havuz içi, savak kanalları, denge deposu ve gezinti yüzey alanlarının kontrolü ve fırça kepçe yardımı ile temizliğinin yapılması.
  • Havuz kimyasallarının uygun ölçüm değerlerinde kullanımı.
  • Havuz duvarlarının fırçalanması ve dip süpürge uygulamasının yapılması.

Havuzunuz için yukarıda yazılı olan maddelerin takibini yaparak, sistemin doğru çalışmasını engelleyen parçaların öneri ve çözüm raporu tarafınıza sunulur.

Yüzme havuzunuzun periyodik bakım hizmeti haftalık, aylık veya yıllık olarak farklı paket ve içerikler ile havuzunuza bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. En uygun fiyata hizmetten yararlanmak için iletişime tıklayarak formu doldurabilir veya 7/24 whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.

2- Yaz Sezonuna Hazırlama Bakım Hizmeti

Çetin geçen bir kış sezonunun ardından tüm renkleri ile yaz sezonunun gelişi bütün herkesi heyecanlandırır. Havuz sahipleri için bu durum bazen can sıkıcı hale gelebilir. Yeni bir sezona hazırlık için gerekli önlemlerin alınmaması havuzda büyük problemlere yol açmış olabilir. Çevresel faktörler, eriyen derzler, kaplama malzemelerinin dökülmesi, su kaçaklarının oluşması veya yemyeşil tortu dolu bir havuz bizi karşılayabilir. Havuzun işletmeye açılması için gerekli havuz ve makine dairesi elemanlarının kontrollerin yapılması, havuz temizliği ve bakım işleri uzman ekiplerimiz tarafınca yapılır.

3- Kış Sezonuna Hazırlama Bakım Hizmeti

Yüzme havuzunun kış sezonu için hazırlanması havuzun uzun yıllar geçse bile size ilk günkü gibi görünmesini sağlayacaktır. Yazın sezonda göstermiş olduğunuz bakım rutinlerini kış aylarında da aksatmamanız gerekmektedir.

Havuz kış bakımı nasıl yapılır?

Havuz bakımında nelere dikkat edilmelidir?

Düzenli bakım periyotlarının dışında ekstra olarak aşağıdaki maddelerinde yapılması gerekir.

  • Havuz iç kaplaması dondan etkilenmemesi için kış aylarında havuz komple boşaltılmaz. Havuz suyu seviyesi skimmer havuzlar için 15 cm, üstten taşmalı havuzlar için 30 cm kadar azaltılmalıdır.
  • Havuz suyunun hacmine bağlı olarak kış bakım kimyasalı ilave edilmelidir ve en az 6 saat pompa çalıştırılmalıdır.
  • Kış sezonu bitinceye kadar 15 günde bir bu rutin kontrol edilmeli ve tekrarlanmalıdır.
  • Havuz uzun süreli kontrol edilemeyecekse havuz kapama örtüsü kullanmanızı tavsiye ederiz.

Havuz su yüzeyinde oluşabilecek buz tabakasını önlemek için havuz içerisine esnek buz basınç yastıkları asılabilir. Görsel olarak kötü gözükmeyecek şekilde havuz içerisine tahta vb. yüzer cisimler bırakılabilir.

Temiz bir havuz için neler yapılmalı?

Öncelikle yabancı maddeler havuzdan uzaklaştırılmalıdır. Havuz makine dairesinde ve tesisatları gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra havuz kimyasal su şartlandırılması yapılmalıdır.

Havuz suyu sürekli ölçülmeli, tahlillerin sonuçlarına göre istenilen değerlere getirilmek üzere kimyasal şartlanma uygulanmalıdır. Havuz kimyasallarının insan sağlığını ve havuz materyallerini olumsuz yönde etkilenmemesi için düzenli aralıklarda ve uygun miktara kullanılması gerekmektedir. Havuzda renk değişimi, su bulanması gibi durumlarda sorunun kaynağı tespit edilip gerekirse yardımcı kimyasallar kullanılmalıdır.

Kimyasal su şartlandırması yapılmadan havuz suyu ölçüme tabi tutulur. Klor kullanmadan önce mutlaka pH değeri kontrol edilmelidir. Havuza ilave edilecek kimyasalların düzgün çalışması için gerekli pH değeri 7,2-7,6 olmalıdır.   pH değerinin yüksek veya düşük olması klorun aktiflik oranı olumsuz yönde etkileyecektir.  Yüksek kimyasal kullanımı maliyetleri arttıracaktır.